Tiesitkö, mihin mentaalivalmennus voi auttaa?

Tiesitkö, mihin mentaalivalmennus voi auttaa?

Olen koulutettu mentaalivalmentaja (SHL). Hyödynnän mentaalivalmennuksessa hypnoosia, mielikuvaharjoittelua, NLP-tekniikoita ja rentoutusmenetelmiä. Jokainen valmennus suunnitellaan sopivasti asiakkaan tarpeiden mukaan ja se tehdään turvallisessa ja rauhallisessa tilassa. Valmennus voi sisältää rentoutusmenetelmiä, stressinhallintaharjoituksia sekä hypnoosia itseluottamuksen ja motivaation vahvistamiseen. Siinä voi olla myös ajatusmallien ja uskomusten työstämistä sekä niiden asettamista ja niiden saavuttamista.

Onko hypnoosi hallinnan menettämistä?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, jonka asiakkailtani kuulen, on: "Menetänkö kontrollin?" tai "Muutunko joksikin muuksi?" Vastaus on selkeä: et menetä kontrollia etkä muutu miksikään, mitä et halua tai tahdo . Olet itseasiassa hypnoosissa monia kertoja päivän aikana. Esimerkiksi, kun ajat tuttua reittiä autopilotilla tai uppoudut syvälle kirjaan niin, ettet huomaa ympäristöäsi, olet hypnoositilassa. Hypnoosi ei ole taikuutta tai lavaviihdettä. Asiakas kuulee hypnoosin aikana ohjaajan äänen ja pystyy halutessaan keskustelemaan. Todellisuudessa hypnoosissa oleva on koko ajan tietoinen siitä, mitä tapahtuu, ja voi koska tahansa keskeyttää hypnoosin, vain avaamalla silmät ja olet tässä hetkessä omana itsenäsi. Valmentaja ei vaikuta asiakkaaseen, vaan voi ajatella, että asiakkaalla on itsellään ratkaisut omiin ongelmiinsa ja haasteisiinsa. Hypnoosissa mieli on avoin ja vastaanottavainen, siinä tilanteessa valmentaja auttaa asiakasta saamaan mielen voimavarat ja ratkaisut haasteisiinsa ja omaan tavoitteeseen pääsemiseksi. 

Mitä hyötyä hypnoosista ja mentaalivalmennuksesta sitten on?

 Neuroplastisuus tarkoittaa sitä, että aivomme ovat plastiset eli muovautuvat. Voimme rakentaa uusia hermoyhteyksiä ja toimintamalleja helposti mielikuvien avulla. Kun olemme syvässä rentouden tilassa, aivoaallot ovat matalimmallaan ja samalla yhteyden alitajuntaan paremmin auki. Ja siinä voimme oppia helposti tapoja tai toimintamalleja, jotka vievät kohti sitä omaa tavoitetta mitä haetaan. 

Mentaalivalmennuksella voidaan tukea monissa elämänvaiheissa, kuten urheilijan suorituskyvyn parantamisessa, esiintymisjännityksen poistamisessa, elämäntapamuutoksessa, tupakoinnin lopettamisessa, kiputilojen helpottamisessa, stressin hallinnassa, painonhallinnassa, pelkotiloissa yms. arkielämän haasteissa. 

Kenelle mentaalivalmennus sopii – ja kenelle ei?

Mentaalivalmennus sopii sinulle tai kenelle tahansa, joka haluaa kehittää itseään, löytää uusia voimavaroja ja tehdä myönteisiä muutoksia omassa kehityksessään. Se on hyödyllistä ihmisille, jotka ovat motivoituneita työskentelemään itsensä kanssa. Toiset ihmiset ovat herkempiä hypnoosille kuin toiset. Toisinaan päästään heti ensi kerralla varsin syvään hypnoositilaan ja joskus se vaatii enemmän harjoittelua. 

Kuitenkin, jos henkilöllä on vakavia mielenterveysongelmia, kuten diagnosoitu psykoosi, itsetuhoisuus tai vakava masennus, hypnoosi ei sovi menetelmänä. Siksi alkukartoituksessa selvitän aina asiakkaan taustan, sillä hypnoosi menetelmänä on vain yksi työkalu muiden menetelmien joukossa. 

Ammattieettiset periaatteet

Koulutettuna valmentajana olen sitoutunut Suomen Hypnoosiliiton  jäsenenä eettisiin ohjeisiin ja periaatteisiin. Jokainen valmennus alkaa ensin alkukartoituksella, jossa käymme yhdessä läpi tavoitteet ja suunnittelemme, mitä valmennuksella halutaan saavuttaa  ja lopuksi montako valmennuskertoja tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Joten vapauta mielesi voimavarat ja kokeile mentaalivalmennusta.

Jos haluat tietää lisää mentaalivalmennuksesta niin ota rohkeasti yhteyttä!